POSEBEN PRIJATELJ

Z raco na morje in tudi na sneg

Osemletna Kylie ima prav posebnega prijatelja, že nekaj let sta nerazdružljiva. Spremlja jo tudi na treninge nogometa in hodi z njo na obiske k sošolkam.
Fotografija: Snežinko ima rad sneg.
Odpri galerijo
Snežinko ima rad sneg.

Kylie Brown iz ameriškega Freeporta, Maine, ima prav posebnega prijatelja, ki se imenuje Snežinko. Ne gre za človeškega prijatelja niti za namišljeno bitje, temveč za račko. Kylie pravi, da je njun odnos več kot prijateljstvo, saj je racak prepričan, da je deklica njegova mama.
Kylie je njegova mamica.
Kylie je njegova mamica.

Člani družine jo radi zbodejo, da ima njihova osemletnica lastnega otročička. Iz neznanega razloga si je Snežinko, potem ko so ga prinesli na dom, za mamo izbral prav Kylie, ki ji že leta sledi na vsakem koraku. »Res je, jaz sem njegova mamica,« je ponosna.

Mama in oče Ashley in Mike sta poskušala racaka zadržati na dvorišču, a je ob ločitvi od deklice postal tako nemiren, da jima ni preostalo drugega, kot da sta mu oblekla pleničko in mu dovolila v hišo.
Ves čas tičita skupaj. FOTOGRAFIJE: Fb
Ves čas tičita skupaj. FOTOGRAFIJE: Fb

»Sledi ji na vsakem koraku, to je problem, ker so race skoraj povsod prepovedane. Kylie ne želi zapustiti doma brez svoje race,« je povedal njen oče. Tako gredo poleti z njo na morje, pozimi pa se sankajo. Snežinko jo spremlja na treninge nogometa, hodi z njo na obiske k sošolkam, kjer prespi.


»Zelo mi je všeč, kako je odgovorna, saj veliko pove o tem, kakšna oseba bo,« je dodal oče. Vsi so prepričani, da bo nekoč dobra mati. Snežinko je postal priljubljen član skupnosti, prostovoljno služi kot terapevtska žival in prinaša veselje vsem otrokom v skupnosti. Njuno prijateljstvo je pritegnilo veliko pozornosti ameriških medijev, ti jima sledijo že vse od leta 2016.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije