IGRALEC JE BIL VELIK OBOŽEVALEC HITROSTI

Walkerjev porsche na dražbi

Za klasiko, ki jo je imel v zbirki pokojni zvezdnik Hitrih in drznih, naj bi iztržili najmanj milijon evrov.
Fotografija: Bil je eden njegovih najljubših avtomobilov. FOTO: Mecum Auctions
Odpri galerijo
Bil je eden njegovih najljubših avtomobilov. FOTO: Mecum Auctions

Konec novembra bo minilo že devet let od tragične smrti ameriškega igralca Paula Walkerja, ki si je svetovno slavo zagotovil leta 2001 z vlogo Briana O'Connerja v uspešnici Hitri in drzni (The Fast and the Furious).

Paul Walker je umrl 30. novembra 2013. FOTO: Fred Prouser, Reuters
Paul Walker je umrl 30. novembra 2013. FOTO: Fred Prouser, Reuters

Usodna nesreča se je zgodila ob pol štirih popoldne, ko sta se 40-letni Walker, ki je takrat snemal že sedmi del odmevne franšize, in njegov dve leti mlajši prijatelj, sicer finančni svetovalec, Roger Rodas vračala z dobrodelne prireditve v Santa Clariti. Rodas, ki je sedel za volanom svojega porscheja carrere GT, je s hitrostjo med 130 in 150 kilometri na uro – omejitev je bila dobrih 70 kilometrov na uro – treščil v ulično svetilko. Oba sta umrla na kraju nesreče.

Walker je bil velik avtomobilski zanesenjak, redno se je udeleževal dirk, imel pa je tudi zavidljivo zbirko približno 30 pločevinastih lepotcev, katerih lastništvo si je delil prav z Rodasom; med njimi so bili štirje ferrariji, chevrolette corvette, ford mustang cobra R, maserati quattroporte in pet porschejev. Enega od njih, carrero RS 2,7 s šestcilindrskim motorjem (210 KM) iz leta 1973, ki so ga izdelali v vsega 1580 primerkih, bodo 18. avgusta ponudili na dražbi. Pri Mecum Auctions pričakujejo, da bodo za eno najbolj cenjenih Porschejevih klasik iztržili do 1,25 milijona evrov, posebno ker je bila last priljubljenega zvezdnika. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije