REKORD

Utrdba iz rjuh je Guinnessova rekorderka

V dobrodelni akciji postavili 432 kvadratnih metrov veliko trdnjavo. Zbirali so denar za zavetišče za brezdomce.
Fotografija: Sodelovalo je 64 prostovoljcev. FOTO: Pr
Odpri galerijo
Sodelovalo je 64 prostovoljcev. FOTO: Pr

Večina izmed nas si je v otroštvu doma izdelovala najrazličnejše šotore, hiške iz rjuh in drugačna majhna improvizirana bivališča, ki so v domišljiji postala gradovi, podzemni rovi ali notranjost vesoljskega plovila. Z odraščanjem se postavljanje trdnjav iz posteljnine počasi poslovi, a ne pri vseh.
Utrdbe iz posteljnine si najraje postavljajo otroci. FOTO: Guliver/getty Images
Utrdbe iz posteljnine si najraje postavljajo otroci. FOTO: Guliver/getty Images

To dokazuje skupina študentov iz Velike Britanije, ki so strastni postavljavci velikanskih utrdb iz posteljnine. Nedavno se je skupina entuziastov z Univerze Warwick celo vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov, potem ko so postavili 432,16 kvadratnega metra veliko utrdbo. Šlo je za obsežen projekt, saj so morali zbrati na stotine kosov posteljnine, če so želeli premagati prejšnje rekorderje, ki so se proslavili s 307 kvadratov veliko utrdbo.


Ekipi je rekord skoraj ušel, saj so imeli težave z iskanjem sodnika, ki bi utrdbo izmeril, kar je pogoj, da se rekord prizna. K sreči je na pomoč priskočil notar Scott Blake, izvedel meritve in jih uradno potrdil. Postavljanje rekorda je spodbudila znana ameriška televizijska komedija Skupnost (Community), šlo je tudi za dobrodelnost, saj so zbirali sredstva za zavetišče LWS Night Shelter v Leamingtonu. »Organizatorji so nujno potrebovali nekoga, ki bi jim pomagal, z veseljem sem priskočil na pomoč,« je povedal Blake.
Postavljanje rekorda je bilo zabavno. FOTO: Pr
Postavljanje rekorda je bilo zabavno. FOTO: Pr

»Zavetišče LWS Shelter opravlja pomembno delo, poskrbi za hrano, zavetišče in družbo brezdomcem ter revnim.« Pri postavljanju rekorda je sodelovalo 64 prostovoljcev, dodatnih 83 ljudi pa je pomagalo pri zbiranju dobrodelnih sredstev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije