NEVARNO

Širi se nevarni trend: otroci so v bolnišnicah, bolečine trajajo več ur

Zdravniki opozarjajo na nevarni izziv s čipsom, zaradi katerega morajo otroci celo v bolnišnico.
Fotografija: FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
FOTO: zaslonski posnetek

Čips znamke Paqui, v katerem je najbolj pekoč čili na svetu – Carolina Reaper z 1,569,300 po Scovillovi lestvici pikantnosti –, povzroča v Ameriki preplah med otroki, starši in zdravniki. Eden od učencev je celo omedlel, potem ko je ugriznil v listič čipsa. Zdravniki opozarjajo, da so zaradi nevarnega trenda, ki se širi po Ameriki, v bolnišnicah sprejeli že več otrok, piše New York Post.

#OneChipChallenge je viralni trend, zaradi katerega imajo otroci številni težave, potem ko pokusijo čips z okusom najbolj pekočega čilija na svetu. »Po našem čipsu vam bo pomodrel jezik,« piše na spletni strani podjetja, ki izdeluje čips.

@angela_b157

Replying to @sammieebabiee

♬ original sound - AngelaAnd Trujillo

Hude bolečine trajajo več ur

Na družbenih omrežjih nekateri privoščljivi uporabniki pozivajo k izzivu, naj jedec čipsa poskuša čim dlje zdržati brez tekočine. No, nekateri so zato morali v bolnišnico s hudimi bolečinami.

»Ponudili so mi 50 dolarjev, če ga pojem,« je povedala ena od deklet. Na posnetku se vidi, kako se trese, medtem ko žveči čips z najbolj pekočim čilijem na svetu. Povedala je, da je čips postajal vse bolj pekoč, pritekle so ji solze, medtem ko ji je jezik pomodrel. Odpeljali so jo v bolnišnico, ji dali zdravila, a je tudi potem še ure trpela bolečine.

Nekatere šole so starše pozvale, naj otroke obvestijo o nevarnem čipsu. Eden od učencev je celo omedlel po enem grižljaju. Že en sam samcat listič tega čipsa lahko povzroči velike težave, opozarjajo strokovnjaki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije