ITALIJANSKI PEK

Peče kruh za mir: štruce so odete v ukrajinske barve (FOTO)

Begunskim otrokom 600 kilogramov piškotov.
Fotografija: Izkupiček od prodaje bodo namenili beguncem. FOTO: Golden_brown/Getty Images
Odpri galerijo
Izkupiček od prodaje bodo namenili beguncem. FOTO: Golden_brown/Getty Images

Vsakdo pač prispeva po svojih močeh. Italijanski pek Matteo Cunsolo je tako sklenil, da bo ukrajinskim beguncem pomagal s kruhom miru: simbolnih štruc, ki jih je z naravnimi barvili odel v ukrajinsko zastavo, speče po 20 kilogramov na dan, do zdaj je s prodajo zaslužil že več kot 2000 evrov. Sredstva skupaj z lions klubom marljivo zbira za pomoč vsem tistim, ki jih je vojno nasilje pregnalo z domov.

Razprodane štruce

»Rekel sem si, le kaj lahko storim, kako lahko pomagam. Tako sem se lotil tistega, kar znam najbolje,« svojo odločitev pojasnjuje Matteo, ki že vrsto let ponosno dela v svoji pekarnici v Parabiagu blizu Milana na severu Italije. Vsak dan proda prav vse izdelke, rumeno-modre štruce miru so razprodane že v prvih urah, je ponosen in zadovoljen, da bo lahko vsaj malce pomagal pri krizi, v kakršni se je tako rekoč čez noč znašla stara celina.

Vsak kos pred prodajo ožigosa z maslenim napisom Peace, po angleško mir, in tako strankam podari še prijazno misel in jim na srce položi, da se moramo med seboj spoštovati in si pomagati, ne pa si povzročati takšne bolečine.

Z ekipo vdanih zaposlenih in številnimi drugimi peki iz okolice, ki so se z veseljem odzvali na njegovo pobudo, pa se je lotil še enega dobrodelnega projekta: združili so moči in napekli za kar 600 kilogramov slastnih piškotov, da jih bodo skupaj s potrebščinami, kot so zdravila, sanitarni pripomočki in oblačila, prihodnji teden s tovornjakom odpeljali do ukrajinsko-poljske meje.

Upajo, da bodo malčke vsaj malce razveselili. FOTO: Ivan Savini/Getty Images
Upajo, da bodo malčke vsaj malce razveselili. FOTO: Ivan Savini/Getty Images

»Upam, da bo sladek piškot otrokom vsaj za hip privabil nasmešek na obraz,« upa Matteo in javnost poziva k solidarnosti. Dobrodošla je prav vsaka oblika pomoči, poudarja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije