POTRES OB ZELO NEPRIMERNEM ČASU

Operirali so glavo, potem pa se je začelo vse tresti. Tako se je izteklo (VIDEO)

Na Kitajskem se je zgodil potres z magnitudo 7,1. Zgodil se je ravno v času, ko je v eni od tamkajšnjih bolnišnic potekala operacija glave.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Xixinxing Getty Images/xixinxing
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Xixinxing Getty Images/xixinxing

Zdravstveno osebje mora biti med operacijami zbrano, njihove roke pa čim bolj mirne. Vse to je precej težje doseči, če se med operacijo zgodi potres, kakršen je pred dnevi prizadel kitajsko avtonomno pokrajino Šindžjang. Ta potres, ki je imel magnitudo, 7,1, se je zgodil ravno v času, ko je v eni od tamkajšnjih bolnišnic potekala operacija glave.

Kot lahko vidimo na posnetku, ki kroži po družbenih omrežjih, je zdravstveno osebje med omenjeno operacijo v času potresa ostalo mirno in nadaljevalo z njo. V videu lahko vidimo precej močno tresenje predmetov v operacijski dvorani. 

Po poročanju youtube kanala South China Morning Post je eden izmed zdravnikov dejal: »V tistem trenutku nisem razmišljal veliko, želel sem samo končati operacijo.« 

Operacija je bila uspešna

Kot je zapisal britanski The Sun, so bili po koncu omenjene operacije pacientovi vitalni znaki stabilizirani. Dodal je, da je bila operacija ocenjena kot uspešna.

V primeru paničnega odziva osebja bi bil njen rezultat lahko veliko slabši, tako da je treba zdravstvenemu osebju samo čestitati.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije