TEŽAVE

Kaj se dogaja? Za dobro uro padla facebook in instagram

Omrežja so veliko število uporabnikov odjavila iz svojih računov.
Fotografija: FOTO: Dado Ruvic Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Dado Ruvic Reuters

Družbeni omrežji facebook in instagram nista delovali kar nekaj časa. Veliko število uporabnikov so omrežja odjavila iz svojih računov in ko poskušajo vnesti svoje geslo in se znova prijaviti, jim omrežje sporoči, da so vnesli napačno geslo. 

»Zavedamo se, da imajo ljudje težave z dostopom do naših storitev. Zdaj delamo na tem,« je povedal tiskovni predstavnik Mete Andy Stone. No, ob 17.25 je facebook spet deloval, medtem ko instagram še vedno ne deluje. Na instagramu uporabniki ostanejo prijavljeni, vendar ne morejo ničesar objaviti ali normalno uporabljati računa.

Zdi se, da je bila težava globalna, saj uporabniki z vsega sveta o tej težavi poročajo na spletnem mestu DownDetecor. Največ poročil o izpadu je bilo zabeleženih v prve pol ure, in sicer za facebook okoli 539.000, za instragram pa 84.000. O izpadu aplikacije facebook messenger je poročalo okoli 13.700 uporabnikov.

Iz ameriške družbe Meta, ki ima obe omrežji v lasti, so pozno popoldne sporočili, da je šlo za »tehnično težavo« in da so jo že odpravili.

Musk: »Če berete to objavo, je to zato, ker naši strežniki delujejo«

Je pa razmere izkoristil lastnik omrežja X Elon Musk in zapisal: »Če berete to objavo, je to zato, ker naši strežniki delujejo.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije