NAVODILA MINISTRSTVA

Odpovedi dogodkov: Mi2, Bocelli ... Pop Designov koncert bo

Minister za zdravje podpisal sklep o omejitvi množičnih prireditev. Odpovedi se sicer že vrstijo od zgodnjega popoldneva.
Fotografija: Aleš Šabeder. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Aleš Šabeder. FOTO: Uroš Hočevar

Zgodaj popoldne so pristojni potrdili 12 okužb s koronavirusom, a glede na domnevne stike, ki so jih okuženi imeli, se utegne številka strmo dvigniti. Čakamo na nove podatke ...

Spomnimo, v Metliki svetujejo, da se ljudje ne družijo na javnih mestih in tudi ne na zasebnih dogodkih. Bolnišnice, domovi za starejše imajo prepoved obiskov, zdravstveni domovi so pod strogimi ukrepi. Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani ob 14. uri povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa viša, zato so predlagali omejitev množičnih prireditev.

Tako je med drugim prestavljen današnji koncert Andree Bocellija v Stožicah. Kako bo s poleti v Planici, še ni jasno. Mogoče je, da bodo potekali brez gledalcev.



Čakali na navodila ministrstva

Vrstijo se odpovedi prireditev pa tudi številne dvoranske tekme, ki so jih danes prireditelji zaprli za javnost.

Sledilo je tudi obvestilo, da odpovedujejo prireditve v ljubljanskem Cankarjevem domu, kjer se pričakuje več kot sto obiskovalcev, nato je sledilo obvestilo o odpovedi vseh prireditev. Pozno popoldne pa so sporočili, da so odpovedali zgolj dogodke v sobotnem dnevu. V Cankarjevem domu so za zdaj odpovedali dva dogodka, je za STA povedala direktorica CD Uršula Cetinski. Nato so čakali na navodila ministrstva.


Predsednik vlade v odhodu Marjan Šarec pa je napovedal sklic sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi v ponedeljek zaradi razmer, ki vladajo danes. 



NI ODPOVEDANO v Cvetličarni v Ljubljani


AKTUALNI PODATKI ZA SVET O KORONAVIRUSU


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije