POZOR

Udarila bo vročina, grozijo močnejše nevihte

Nič dobrega se nam ne piše niti v torek popoldne in zvečer, ko bo povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji.
Fotografija: Napovedujejo močnejše nevihte. FOTO: Balazskovacs, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Napovedujejo močnejše nevihte. FOTO: Balazskovacs, Getty Images, Istockphoto

Vremenoslovci za sredi dneva in popoldne po nižinah napovedujejo veliko toplotno obremenitev. Temperature se bodo povzpele tudi do 37 stopinj Celzija – najbolj vroče bo v južni polovici države. Na Primorskem jih bodo visoke temperature spremljale tudi v noči na torek, dodaja Agencija RS za okolje (Arso).

Uprava za zaščito in reševanje je izdala še opozorilo, saj so popoldne in zvečer predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte. 

Nič dobrega se nam ne piše niti v torek popoldne in zvečer, ko bo povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji: »Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močni nalivi.« Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

Pazite se hudourniških vodotokov

Oglasili so se tudi hidrologi: »Danes in jutri bo ob popoldanskih in večernih nevihtah možno hitro naraščanje posameznih hudourniških vodotokov. Pri tem lahko pride do zastajanja padavinskih in zalednih voda. Danes bo ta pojav verjeten predvsem na severu in severovzhodu države, jutri pa v večjem delu države. V sredo popoldne in zvečer bodo začele naraščati predvsem reke v severni polovici Slovenije, kjer bodo posamezne dosegle velike pretoke. Verjetno bo hitro naraščanje hudourniških vodotokov in manjših rek.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije