SPORI

Ta znani obraz trdi, da Robert Golob laže

Uroša Urbanijo, nekdanjega šefa Janševega vladnega urada za komuniciranje, so zbodle besede Roberta Goloba.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

V sredinih Odmevih na RTV Slovenija je voditeljica Tanja Starič gostila predsednika vlade Roberta Goloba. Med drugim je beseda tekla o policiji, ki da jo je treba očistiti janšizma, med pogovorom pa je premier omenil tudi RTV Slovenija. »In če kje to veste, veste to vi. Tudi na RTV Sloveniji smo se vsi skupaj zavezali, da ga bomo očistili janšizma. In jaz vem, da vi natančno veste, kaj to pomeni,« je poudaril.

Ne tako dolgo nazaj so se v hiši na Kolodvorski zgodile vsaj v višjih strukturah korenite spremembe, a »nihče baje ni izgubil službe«, je med drugim v Odmevih dejal Golob.

Ni molčal, to je povedal o Robertu Golobu

Na izrečeno se je prek družabnega omrežja X, prej twitter, odzval Uroš Urbanija, nekdanji direktor TV Slovenija (danes to funkcijo opravlja Ksenija Horvat): »Predsednik Vlade RS Robert Golob se mirno zlaže, da nihče na RTV Slovenija ni izgubil službe. Naj začnemo kar pri meni – izredna odpoved delovnega razmerja.«

Že pred časom smo poročali, da je bila pri Urbaniji po besedah predsednika uprave RTV Slovenija Zvezdana Martiča ugotovljena hujša kršitev – s prenosom naj bi kršil pooblastilo, ki mu je bilo dano.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije