KORONAVIRUS

Skok okužb, v Sloveniji vse več pozitivnih

Aktivnih je 266 primerov okužb.
Fotografija: Številke o novih okužbah bodo vplivale tudi na to, kako se bo začelo prihajajoče šolsko leto. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Številke o novih okužbah bodo vplivale tudi na to, kako se bo začelo prihajajoče šolsko leto. FOTO: Matej Družnik

V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 1.143 testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 27. V bolnišnicah se zdravi 16 pacientov, od tega so trije na intenzivni negi. Umrl ni nihče.

Število okuženih se je ponovno dvignilo, saj je bilo konec tedna ob manj testiranjih potrjenih 15 in 13 novih okužb. Doslej so tako pri nas potrdili 2.456 okužb, aktivnih jih je 266, kažejo podatki sledilnika covid 19.

Ponedeljkovo število novih okužb bo znak, v katero smer se gibljejo okužbe in tudi, kdaj in na kakšen način bo slovenska vlada uvedla karanteno za povratnike iz Hrvaške. Ravno ti so v zadnjem času namreč eden največjih virov okužb pri nas. Incidenčna številka se je tako v nekaj dneh z zelenega območja (pod deset) dvignila na 12,69.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je že pozval Slovence na Hrvaškem, naj se čim prej vrnejo domov. Na ministrstvu so namreč enotnega mnenja, da je treba uvesti karanteno brez izjem. Omenjalo se je namreč, da bi morda karanteno uvedli samo za mlade in da bi bili izjema pri karanteni lastniki nepremičnin na Hrvaškem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije