KAZNIVO DEJANJE

Posneli tatu, kako je iz skrinjice v cerkvi kradel denar (FOTO)

Iz skrinjice s prispevki vernikov se je okoristil s kovanci in bankovci. Policisti so v Miljah našli nepridiprava.
Fotografija: Ujeli so ga med tatvino. S pomočjo palice in lepilnega traka je vlekel kovance in bankovce. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook
Odpri galerijo
Ujeli so ga med tatvino. S pomočjo palice in lepilnega traka je vlekel kovance in bankovce. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook

Streljaj stran od slovenske meje, v Miljah, so policisti aretirali nepridiprava, ki je kradel miloščino iz skrinjice s prispevki vernikov v tamkajšnji stolni cerkvi. V cerkvi na Trgu Marconi je kradel vse od božiča, skrinjico pa je izpraznil vsaj petkrat. Pri tem je imel občasno tudi pomoč sostorilca ali sostorilke.

Za krajo je imel izdelan prav poseben sistem, denarne prispevke vernikov pa je kradel s pomočjo palice in lepilnega traku.

Kamere so na božični dan posnele dva moška, ki sta se najprej pomešala med vernike in na koncu izpraznila skrinjico. Kraja se je ponovila še petkrat, nazadnje konec januarja, ko so ga aretirali med tatvino.

Ugotovili so, da gre za 53-letnega državljana Bolgarije in 38-letno Južnoafričanko, ki sta v preteklosti že bila obravnavana zaradi kaznivih dejanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije