KOROŠKA

Plaz ponovno zaprl cesto med Mežico in Prevaljami

Župan Mežice opozarja na nevzdržne razmere in poziva pristojne k sanaciji.
Fotografija: Cesta je zaprta, ko jo je treba očistiti novih nanosov. Danes je bila zaprta več ur. FOTO: Pavel Pušnik
Odpri galerijo
Cesta je zaprta, ko jo je treba očistiti novih nanosov. Danes je bila zaprta več ur. FOTO: Pavel Pušnik

Župan Mežice opozarja na nevzdržne razmere na cesti pod Nužijevim plazom.

Zaradi erozijskih nanosov, ki jih v zadnjih dneh redno prinaša z območja Nužijevega plazu, je bila glavna cesta Poljana–Mežica večkrat zaprta. Tudi trenutno je zaprta. Plaz pa se po podatkih župana Občine Mežica Marka Mazeja ne premika. Maze opozarja na nevzdržne prometne razmere in pričakuje čimprejšnjo pripravo projektov in sanacijo stanja.

Nužijev plaz na državni cesti med Mežico in Poljano. FOTO: Koroška čveka
Nužijev plaz na državni cesti med Mežico in Poljano. FOTO: Koroška čveka

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste, objavljenih okoli 12. ure, je cesta Poljana–Mežica zaprta. Kot je dopoldne povedal župan Občine Mežica Mark Maze, je bila cesta nekaj časa zaprta tudi danes zjutraj.

Nužijev plaz v občini Mežica je po ujmi 4. avgusta letos za 15 dni popolnoma zaprl cesto na odseku Poljana–Mežica na glavni cesti po Mežiški dolini. Po očiščenju in namestitvi alarmnega sistema za obveščanje ob morebitnem premikanju plazu pa je cesta v dolžini nekaj sto metrov odprta izmenično enosmerno.

Po deževjih v zadnjem obdobju z območja plazu redno skupaj z meteorno vodo prinaša nanose na cesto, ki jo morajo zaradi čiščenja občasno zapirati. »Razmere so neznosne. Ne moremo si privoščiti, da je cesta kar naprej zaprta, po njej potekajo prevozi dijakov v srednje šole, intervencije in podobno,« je dopoldne dejal Maze.

Po Mazejevih besedah so si razmere že ogledali strokovnjaki in pripravljajo poročilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije