PO LETU DNI

Oče obtožuje UKC Maribor: Teo (5) je umrl zaradi vaših napak

Od smrti petletnega Tea je že leto dni, tožilstvo pa še ne ve, ali bo primer romal na sodišče.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

MARIBOR – Eden izmed zdravnikov mariborskega kliničnega centra je spet tarča obtožb razočaranih staršev. Po odmevnem primeru o obtožbah zaradi malomarnega zdravljenja Bora Nekrepa je isti zdravnik zdravil tudi petletnega Tea, ki je umrl lani.

Oče je prepričan, da njegovega sina ni zdravil strokovno, poroča Pop TV, in je ta umrl zaradi njegovih napak. V UKC Maribor so prepričani, da je zdravnik naredil vse, kar je lahko. Tožilstvo pa za uvrstitev primera na sodišče čaka še mnenje zdravniške zbornice.

Deček je bolehal za zelo redko boleznijo. »Take prej v Sloveniji še ni bilo. Zdravniki so se na njem učili,« je televiziji Pop TV povedal oče in opisal, da je Teo dobil drisko, bilo mu slabo in je bruhal, zato ga je mama odpeljala k zdravniku. Po pregledu so ga sprejeli na intenzivni oddelek, kjer se je zapletlo.

Oče je povedal, da naj bi zdravnik po intubiranju ne vedel, kaj storiti. Dečka so morali tudi oživljati, kar je v družbi medicinskih sester izvajal zdravnik. Po tem je ta odšel z besedami, da ima še 20 drugih otrok za zdraviti. Oče je ostal sam s sinom, ko se je spet oglasil alarm, ki je opozarjal, da otrok ne diha. Oče je po hodniku iskal zdravnika ali sestro, ki sta potem le pritekla in Tea spet oživljala. Kaj se je dogajalo po tem, se ne spomni več, razen besed zdravnika, ko mu je povedal, da je njegov sin umrl.   

Od smrti Tea je že leto dni, oče pa še vedno čaka na odgovor, ali je njegov sin umrl zaradi strokovnih napak zdravnika, ki je že sedel na zatožni klopi zaradi primera Nekrep, vendar je bil oproščen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije