NOVOLETNI OBISK

Nataša Pirc Musar poudarila pomen sožitja in sodelovanja med generacijami

Pirc Musar obiskala mladinski in upokojenski dom v Ljubljani.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes obiskala Mladinski dom Malči Beličeve in Dom upokojencev Center v Ljubljani. Poudarila je pomen sožitja in sodelovanja med generacijami, ki sta po njenih besedah temelja sodobne in vključujoče družbe, so sporočili iz njenega urada. Predsednica se je zahvalila posameznikom, ki vse dni v letu, tudi ob praznikih, vestno in nesebično izpolnjujejo svoje poslanstvo v dobrobit skupnosti.

Najprej je obiskala Mladinski dom Malči Beličeve, ki več kot 90 let deluje na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov med 6. in 14. letom starosti, ki se soočajo s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Zaposleni skrbijo za otroke in mladostnike vse dni v letu in jim zagotavljajo celodnevno oskrbo in oporo pri vsakodnevnih izzivih. Poleg tega osnovnošolcem in srednješolcem, ki obiskujejo druge izobraževalne ustanove, zagotavljajo varstvo, zdravstveno nego, vzgojo in prevzgojo ter celotno pomoč pri izobraževanju.

Nato je obiskala še stanovalce, zaposlene in prostovoljce v enoti Tabor, ki deluje v okviru Doma upokojencev Center. Vodilo doma je spoštovanje, strokovnost in prijaznost do vseh. Zaposleni in prostovoljci v tem duhu skozi vso leto pripravljajo raznovrstne aktivnosti, s katerimi žlahtnijo vsakdan stanovalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije