INTERVJU

Marjan Šarec: Janša je izgubil fokus

Predsednik vlade je povzel dogajanje v zvezi z arbitražo.
Fotografija: Predsednik vlade Marjan Šarec. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Predsednik vlade Marjan Šarec. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – Predsednik vlade Marjan Šarec je v intervjuju za Insajder.com med drugim odgovoril na novinarsko vprašanje o arbitraži in zakaj uradno še ni obiskal Hrvaške. »Res je, da se mi prav mudi ne, kajti če grem tja, želim slišati neki uradni odgovor tudi glede arbitražne odločitve,« je pojasnil Šarec in dodal, da imata Hrvaška in Slovenija diametralno nasprotna stališča o tem vprašanju.
 

»Mislim, da je gospod Janša malce izgubil fokus«


»Imeli smo referendum in imamo sodbo arbitražnega sodišča. Hrvaška bi seveda rada, da znova začnemo neko bilateralno dogovarjanje. Ampak ker je tudi nad hrvaškim saborom menda 'samo Bog', ki ponavadi nič ne reče, me skrbi, da bi v Sloveniji pri tem kje neutemeljeno popustili, in potem bi se vse znova sfižilo. Zato me tudi čudi izjava gospoda Janše o tem, da so bilateralna pogaja s Hrvaško mogoča. Mislim, da je gospod Janša malce izgubil fokus, enkrat je v Budimpešti, drugič se pogovarja s Hrvati, potem s Salvinijem. Ne vem, ali je zato sodeloval v osamosvajanju Slovenije, da se bomo zdaj ves čas na nekoga naslanjali, primerjali in ga posnemali. Moj prvi fokus sta Republika Slovenija in njen interes. In če smo država, kar smo in moramo biti, potem ne morem pristati na tezo, da so 'naši nesposobni, midva pa sva bila s Sanaderjem že vse zmenjena',« je bil jasen Šarec in nadaljeval ...



»Nič nista bila zmenjena, saj vemo, da ni bilo nobenega izplena. In moram reči, da meni tudi arbitražna sodba ni čisto všeč, saj na kopnem ni zelo ugodna za nas. Pa vendar je to sodba in zaključena zadeva. Gospod Juncker pa je naredil napako. Dejal je, da se ne bo postavil na nobeno stran. Saj se ni treba. Ampak postaviti se je treba na stran vladavine prava in reči: 'Sodbo je treba spoštovati.' Saj je že sodišče povedalo, kar je bilo treba. To je moje stališče kot predsednika vlade in tukaj ne morem zadev spreminjati. Hrvaška je na potezi, zagotovo,« je neomajno odgovoril Šarec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije