Kitajski milijarder v Slovenijo poslal novo pošiljko

Teste za covid-19 bo prevzela civilna zaščita.
Fotografija: Testi za Slovenijo. FOTO: Fundacija Alibaba, Fundacija Jack Ma
Odpri galerijo
Testi za Slovenijo. FOTO: Fundacija Alibaba, Fundacija Jack Ma

V sredo pozno zvečer je na letališče v Liegu prispelo tovorno letalo s testi za covid-19, ki sta jih Fundacija Alibaba in Fundacija Jack Ma donirali več evropskim državam. Med prejemniki testov je tudi Slovenija. Pošiljka je že na poti v Slovenijo, kjer jo bo prevzela civilna zaščita.

Najbogatejši Kitajec Jack Ma, ustanovitelj Alibabe, ki ima pod palcem dobrih 35 milijard evrov, je Sloveniji pred dnevi že poslal 300 tisoč zaščitnih mask.
 
Preberite tudi:
Čeferin ni pozabil na Slovenijo: poklical prijatelja in zagotovil 300 tisoč mask

V sredo pa je v Slovenijo prispela pošiljka iz Češke. Tamkajšnja vlada in njen podpredsednik so nam poslali zaščitno opremo za urgentne potrebe, ki jo je prevzel zavod za blagovne rezerve. Gre za 25.200 kirurških mask N95, 500.000 drugih kirurških mask in 5.000 zaščitnih kombinezonov.

Vso zaščitno opremo so prepeljali v logistični center Roje. Minister za obrambno Matej Tonin je preko twitterja sporočil, da so opremo že začeli razdeljevati najbolj urgentnim točkam, to je zdravstvu in domovih starejših občanov.

V omenjeni logistični center je včeraj iz zavoda za blagovne rezerve prispelo še 3,36 milijona rokavic iz lateksa ter 920 pralnih mask.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije