SLOVO

Igralski svet žaluje: poslovil se je Peter Simoniti

Nastopil je v številnih vlogah. Igral je župnika v Cankarjevih Hlapcih in Kralju na Betajnovi, Zlodeja v Pohujšanju v dolini šentflorijanski, Bonaventuro v Župančičevi Veroniki Deseniški ...
Fotografija: V spomin. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Getty Images

Z Mestne občine Celje so potrdili žalostno vest, da je v 94. letu umrl imenitni ustvarjalec ljubiteljskega gledališča Peter Simoniti. Rodil se je v Goriških brdih, živel v Celju in umrl v Domu sv. Jožefa v Celju. 

»S svojim predanim kulturnim delom in ljubeznijo do gledališča je navdihoval mnoge ter pustil neizbrisno sled na področju kulture v Celju. Za dolgoletno predano delo na področju ljubiteljske kulture je leta 2000 prejel tudi srebrni celjski grb. V mestu uspešno deluje Ljubiteljsko gledališče Petra Simonitija Celje,« so zapisali v celjski občini. 

Odigral je več kot petdeset vlog, zrežiral več kot štirideset predstav in recitalov in hkrati v njih nastopal. Med njegovimi vidnejšimi vlogami velja omeniti Andreja v Kozakovi Vidi Grantovi, župnika v Cankarjevih Hlapcih in Kralju na Betajnovi, Zlodeja v Pohujšanju v dolini šentflorijanski, Bonaventuro v Župančičevi Veroniki Deseniški itd.

V uredništvu svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije