ARSOVO RUMENO OPOZORILO

Grozijo nam močnejši nalivi, mogoča tudi razlivanja vodotokov

Po mokrih dneh nas je malo pobožalo sonce, a ne za dolgo. Danes pričakujte plohe in nevihte, ponedeljek pa ne bo bistveno boljši.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Danes nas bo tako rekoč po vsej državi namočilo, kljub temu pa bomo namerili od 20 do 25 stopinj Celzija. Napovedujejo nam krajevne padavine, predvsem pričakujte plohe in nevihte, ki bodo po izračunih Agencije RS za okolje (Arso) pogostejše popoldne in zvečer, ko bodo mogoči tudi krajevno močnejši nalivi.



»Posamezne manjše reke v jugozahodni in severovzhodni Sloveniji že naraščajo. Narasla je tudi reka Drava. Vodnatost rek je po večini srednja, le posamezne reke v severni Sloveniji imajo veliko vodnatost, v Pokolpju pa malo,« ugotavljajo hidrologi Arsa. A vodnatost se bo v večjem delu države povečala, ob močnejših nalivih bodo hitro naraščali posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Mogoča so tudi razlivanja vodotokov. Pojav je verjeten povsod po državi, predvsem v severovzhodnem delu, pojasnjujejo.
 

Sobotno popoldne je ponekod zaznamovala toča. Več o tem v članku Toča padala kar dve uri, vse je belo.


Tudi jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe, predvsem v zahodni polovici Slovenije tudi kakšna nevihta. Temperature bodo podobne kot danes: čez dan od 20 do 26 stopinj.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije