HUDA URA

FOTO: Groza, to so posledice včerajšnjega udara strele v hišo

Neurje z močnim vetrom je zajelo državo, ponekod je uničevala tudi toča.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

Pisali smo, da je večji del države zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi. Po podatkih republiškega centra za obveščanje je prizadelo območja 46 občin. Najhujše je bilo v občinah Zagorje ob Savi, Rogatec, Rogaška Slatina in Ptuj. Poplavljali sta Medija in Sotla.

Močan veter in udar strele je podiral drevje ter odkrival strehe stanovanjskih in gospodarskih objektov ter poškodoval napeljavo elektrodistribucije, zaradi česar je prišlo do izpadov dobave električne energije. S sanacijo posledic so imele delo gasilske enote ter delavci cestnih, komunalnih, elektro in drugih služb.



»Huda ura na Ptuju že kaže grozljivo sliko posledic. Na terenu so vse razpoložljive ekipe PGD Ptuj. Tudi vse ekipe javnih služb so zunaj. Odstranjujejo padla drevesa, smetnjake, popravljajo drogove javne razsvetljave,« je prek facebooka sporočila županja Ptuja Nuška Gajšek.

Huda ura tudi v drugod po Sloveniji

Neurje je pokazalo zobe tudi na drugih območjih po državi, med drugim na Dolenjskem in v Beli krajini. Podrta drevesa so ovirala promet na cestah v občinah Novo mesto, Metlika, Dolenjske Toplice in Straža. Veter je odkril tudi streho poslopij prostovoljnih gasilskih društev Krško in Brestanica.

Obeti niso dobri

Še več padavin se obeta v ponedeljek, ko bo tudi bolj sveže. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se zavlekle še v noč na torek. 
 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije