ANKETA

Da se odpovem mesu? Dajte, no, dajte!

Afera z mesom iz Poljske, ki še kar pretresa javnost, je odprla številna vprašanja.
Fotografija: Foto: Voranc Vogel FOTO:
Odpri galerijo
Foto: Voranc Vogel FOTO:

Afera z mesom iz Poljske, ki še kar pretresa javnost, je odprla številna vprašanja. In vnovič sprožila razprave o vegetarijancih in mesojedcih.
Pred leti so naši severni sosedje Avstrijci v raziskavi ugotovili, da so vegetarijanci manj zdravi od ljudi, ki jedo meso, čeprav praviloma uživajo manj alkohola, so redkeje kadilci in so telesno bolj aktivni od mesojedcev. Na ugotovitve so se kajpak ostro odzvali kritiki ter zatrdili, da je v ozadju oglaševanje mesne industrije. Znanstveniki so to zavrnili.
ni podpisa
ni podpisa

Obstaja pa tudi t. i. fleksibilno vegetarijanstvo: šest dni v tednu vegetarijanec, en dan mesojedec. Fleksibilno vegetarijanstvo ali – kot bi pripomnili nekateri – vegetarijanstvo s figo v žepu ima namreč vse več privržencev, ker ne temelji na prepovedih, ampak omogoča pestrost prehranjevanja in občasne pregrehe, kot je kakovosten kos mesa iz domače, po možnosti ekološke reje. Izraz je nastal sredi 90. let, s knjigo The Flexitarian Diet (2010) pa ga je ustoličila ameriška nutricionistka Dawn Jackson Blatner.
ni podpisa
ni podpisa

V naši tokratni spletni anketi smo uporabnike vprašali, kako je afera z mesom vplivala na njihov način razmišljanja, povezan z mesom. In odgovori? Zagotovo sta dokaj pomenljiva dva, da velika večina niti doslej ni marala kebaba in da se skoraj tri četrtine sodelujočih v naši anketi ni pripravljena odpovedati uživanju mesa. Dober tek! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije