NOVA GORICA

Beli golob prižiga luč

Mednarodna mirovniška fundacija obdarila varovance Varstveno-delovnega centra Nova Gorica.
Fotografija: Gianni Rijavec, Darja Vidovič, Miran Šeško, Maša Černe, Marjeta Šibav (z leve)
Odpri galerijo
Gianni Rijavec, Darja Vidovič, Miran Šeško, Maša Černe, Marjeta Šibav (z leve)

S simbolnim prižigom luči za varovance Varstveno-delovnega centra Nova Gorica mednarodna mirovniška fundacija Beli golob nadaljuje svoje poslanstvo. Širiti idejo o miru v svetu in s tem ljudem vlivati moči in upanje za prihodnost. Kot je idejo fundacije že ob zagonu zaobjel znani slovenski glasbenik Gianni Rijavec, je treba doseči, »da se v slehernega človeka naseli notranji mir, ki je pogoj za mir med nami«.

Beli golob je v tem predprazničnem obdobju skupaj s podjetjem sveče Šeško – Ekovita pripravil dobrodelno-mirovniški dogodek z naslovom Prižgimo luč ljudem. Podjetje je prek dobrodelne fundacije VDC Nova Gorica podarilo 2023 ekoloških lučk, s čimer je »simbolično prižgalo luč varovancem centra in posledično vsem nam.

Varovanci na koncertu
Varovanci na koncertu

Luč je v času, ki ga živimo, pomembna za vse nas. Vsi iščemo luč, svetlobo, ki je v tem trenutku zaradi vsesplošne svetovne situacije in tudi zaradi najkrajših dni v letu primanjkuje. Kmalu se bo zgodil zimski sončni obrat in noč (tema) bo izgubila svojo moč. Radi rečemo: Ne vidimo luči na koncu tunela. Naj se vsem nam s tem simbolnim dejanjem pokaže luč, da bo življenje lepše, bolj prijazno,« je namen dogodka opisal ustanovitelj fundacije Rijavec, ki je na prireditvi tudi zapel varovancem. S kratkim nagovorom so jih pobožale direktorica VDC Nova Gorica Maša Černe, direktorica marketinga pri podjetju sveče Šeško – Ekovita Darja Vidovič in predsednica društva za Staro Goro Marjeta Šibav

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije