SKLAD ZA OBNOVO SLOVENIJE

Kdor se ne bo odločil za delovno soboto, ga čaka tole

Minister Boštjančič za Odmeve: Tisti, ki se ne bodo odločili za delovne sobote, bodo prispevali 0,3 odstotka dohodnine, podjetja pa 0,8 odstotka dobička pred davki.
Fotografija: Minister za finance Klemen Boštjančič. FOTO: Zaslonski posnetek/youtube
Odpri galerijo
Minister za finance Klemen Boštjančič. FOTO: Zaslonski posnetek/youtube

Poplave so povzročile za več kot pet milijard evrov škode, vlada pa je z interventnim zakonom poskrbela za najbolj nujne ukrepe, je povedal finančni minister Klemen Boštjančič. Ob tem je dejal, da bodo tisti, ki se ne bodo odločili za delovne sobote, prispevali 0,3 odstotka dohodnine, podjetja pa 0,8 odstotka dobička pred davki.

Kot je na Odmevih na TV Slovenija ocenil Boštjančič, se bo v Sklad za obnovo Slovenije iz obveznega prispevka oz. delovnih sobot letno nateklo med 100 in 150 milijoni evrov. »Danes sprejeti interventni zakon vsebuje najbolj nujne ukrepe, začeli pa smo pripravljati že zakon o sanaciji, ki bo verjetno trajal vrsto let,« je dejal. Ob tem je ocenil, da bodo finančne posledice danes sprejetega zakona znašale od 150 do 170 milijonov evrov.

Vlada je danes sprejela predlog interventnega zakona po avgustovski ujmi. Ta bo med drugim banke in hranilnice zavezal, da kreditojemalcem, ki so utrpeli škodo v ujmi, odobrijo do 12-mesečni odlog plačila posojil. Zakonski predlog prinaša tudi vrsto drugih ukrepov za podjetja, zaposlene in samozaposlene, vsi pa naj bi na nek način prispevali tudi v sklad za obnovo.

Po predlogu bodo lahko zaposleni namenili delež dohodnine, lahko pa bodo namesto tega izbrali delo na solidarnostno soboto. Svoj delež bo moralo prispevati tudi gospodarstvo.

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije