PIJAN?

Drama pri vrtcu: tete v strahu pobrale otroke in se skrile

V središču Zagreba streli prestrašili prebivalce, vzgojiteljice in otroke.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Prebivalci v središču hrvaške prestolnice so v četrtek zjutraj otrpnili, ko so slišali, da je njihov sosed H. M. (34) streljal iz četrtega nadstropja zgradbe. Sosednja stavba je otroški vrtec, kjer so vzgojiteljice ravno otroke spustile na igrišče, ko je moški začel streljati s kalašnikovko. Kot poroča 24sata, je ena od njih opazila moškega v črni majici, kako strelja izza zavese stanovanjskega okna.

Hitro so otroke odpeljale nazaj v vrtec. »Slišala sem krike tet, ki so bile z otroki na igrišču. Ko so zaslišale strele, so dobesedno pobrale otroke in tekle v stavbo. Takoj sem poklicala v vrtec, kako je moja hči, na srečo so bili vsi otroci nepoškodovani,« je dogajanje opisala stanovalka stavbe.

Kot še poročajo, se je najprej slišal en strel, deset minut kasneje drugi. »Okoli 10. ure sem slišala še rafal, kmalu zatem drugega,« je dodala druga stanovalka. Prestrašeni sosedi so poklicali policijo, ki je tja poslala tudi specialne enote. Te so pregledale območje, našle strelca ter ga po nekaj urah aretirale. Moški naj bi živel v najemniškem stanovanju skupaj z ženo in s hčerko, ki naj bi, ko je večer prej pijan prišel domov, pobegnili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije