SKORAJ TRAGEDIJA

Z audijem pred policisti bežal 250 kilometrov na uro, v prtljažniku našli še dva človeka

Ko je končno ustavil, je voznik skušal uiti peš. Na koncu je napadel še policista.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v sredo okoli 21.30 na avtocesti iz smeri Čateža ob Savi proti Drnovem s svetlobnimi in zvočnimi signali skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila audi A7, na katerem so bile hrvaške registrske oznake. Voznik znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Kot pišejo v poročilu PU Novo mesto, je divjal tudi do 250 kilometrov na uro. Na izvozu z avtoceste na Drnovem je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in ogrožal voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, potem pa nadaljeval z nevarno vožnjo proti Velikemu Podlogu, kjer je avtomobil ustavil in skušal uiti peš.

Policist je stekel za njim in ga dohitel, takrat pa ga je moški napadel. Policist je zoper njega uporabil prisilna sredstva, ga obvladal in mu odvzel prostost.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je ubežnik, 32-letni državljan Srbije, v vozilu prevažal pet državljanov Kitajske in dva državljana Turčije, ki pa niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca je celo prevažal v prtljažniku.

Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so mu spisali za 1820 evrov plačilnih nalogov.

Policijski postopki z državljani Kitajske in Turčije že potekajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije