Prevrnilo se je vozilo, voznik hudo poškodovan, en bik poginil (FOTO)

Policisti so dvakrat posredovali na avtocesti. 
Fotografija: Voznik je trčil v zaščitno ograjo ter jo prebil. Tovornjak se je prevrnil. FOTO: Pu Koper
Odpri galerijo
Voznik je trčil v zaščitno ograjo ter jo prebil. Tovornjak se je prevrnil. FOTO: Pu Koper

V petek ob 1.28 so PU Koper obvestili, da se je na avtocesti malo pred Razdrtim prevrnilo tovorno vozilo za prevoz živali. Prebilo je varovalno ograjo in se prevrnilo na pasu proti Ljubljani. Avtocesta je bila več ur zaprta v obe smeri. V vozilu so prevažali govedo, vse živali so bile po nesreči v prikolici, vendar je prikolica poškodovana. Voznik (46) in sopotnik (36), oba s Celjskega, sta bila ukleščena v kabini, od koder so ju rešili gasilci. Odpeljana sta bila v UKC Ljubljana, po prvih podatkih je voznik huje poškodovan. 

Promet je bil preusmerjen z avtoceste po stari cesti do Senožeč in obratno. Na kraj so prišli delavci Vursa, saj je bilo v prikolici 30 glav goveda. To so že odpeljali z avtoceste v Postojno, nekatere živali so bile poškodovane, en bik pa je poginil. Do 9.25 so odstranili z vozišča živino in vozilo, avtocesta pa je bila ponovno odprta za promet ob 10.55, pri čemer sta prehitevalna pasova še vedno zaprta.

Sprožil se je alarm v predoru, voznik pa ga ni spoštoval

V četrtek ob 14.06 se je v tunelu Dekani sprožil alarm zaradi previsokega tovora, zato je bil zaprt tunel. Eden od tovornjakov se je ustavil, drug pa je zapeljal do predora in nato odpeljal v rdeče luči tunela naprej proti Črnemu Kalu, zatem pa prevozil še tunel Kastelec, ki je bil prav tako zaprt z rdečimi lučmi.

Vozniku tovornega vozila s priklopnikom, državljanu Češke, je bila izdana globa za vožnjo skozi rdečo luč. Voznika tovornega vozila, državljana Poljske, ki je bil pred tunelom Dekani, zaradi katerega se je sprožil alarm (višinska zapora), pa policisti niso sankcionirali, saj niso mogli ugotoviti kršitve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije