REŠEVANJE

Gorska služba rešila nosečnico, s helikopterjem so jo odpeljali v porodnišnico

Dokler trajajo izredne razmere, ne hodite v hribe in druge težko dostopne terene.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Ekipe gorskih reševalcev s posadkami helikopterjev Slovenske vojske in policije evakuirajo ljudi iz najbolj ogroženih področij in na območja dostavljajo pakete s pomočjo v neurjih prizadetim prebivalcem.

V izjavi za javnost so sporočili, da najlepša zgodba prihaja iz naselja Sv. Barbara, v Občini Škofja Loka, kjer so se gorska reševalca GRS Škofja Loka in gasilec čez neprehoden teren uspešno prebili do nosečnice in jo skupaj z združeno ekipo GRZS - HNMP in helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v ljubljansko porodnišnico.

Tudi danes na intervencijah

Tudi danes pa so gorski reševalci posredovali pri številnih intervencijah: GRS Ljubljana je na pomoč priskočila občanu, ki si je v gozdu poškodoval nogo, GRS Radovljica je zavarovala pešpoti on Završnici, GRS Škofja Loka pa je na intervenciji v lokalnem območju in pomaga pri evakuaciji prebivalcev iz najbolj ogroženih območij.

»Ker smo gorski reševalci zaradi izrednih razmer zelo vpeti v reševanje na kritičnih območjih v državi, vljudno še enkrat prosimo vse, ki vam je narava prizanesla, da dokler trajajo izredne razmere, ne zahajate v gore in druge težko dostopne terene, da v primeru nesreče dodatno ne obremenjujete reševalnih ekip na terenu,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije