Na prodaj tudi oder

Več kot 300 spominkov skupine The Beatles. Pri Julien's Auctions pričakujejo rekorde.
Fotografija:
Odpri galerijo

Točno pol stoletja po tem, ko je legendarna zasedba naznanila konec skupne kariere, bodo pripravili dražbo več kot 300 dragocenih spominkov.

Kitare, druga glasbila, plošče, podpisani predmeti, besedila, denimo za znamenito skladbo Hey Jude, celo leseni oder, na katerem je takratna skupina The Silver Beatles nastopila še pred svetovno slavo, scenarij za videospot in še in še: pri dražbeni hiši Julien's si manejo roke in pričakujejo velikanski odziv v prostorih newyorškega Hard Rock Cafeja 10. aprila. Za zaklade se bo mogoče potegovati prek spleta, telefona in tudi v živo, naznanjajo, pričakovanja pa so seveda upravičeno velika, morda bodo celo rekordna, upajo organizatorji. Prav Julien's Auctions je za dva milijona evrov prodal akustično kitaro Johna Lennona, poroča STA, za nekaj manj bobne Ringa Starra, za 700.000 evrov pa izvod slovitega Belega albuma zasedbe.

Skupina je delovala desetletje, do leta 1970, v tem času pa so izdali kar trinajst studijskih plošč in podrli številne prodajne rekorde. Veljajo za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Po nekaterih ocenah naj bi do danes prodali že več kot dve milijardi posnetkov. Prislužili so si sedem grammyjev in oskarja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije