V Stožicah slavni italijanski tenorist, kaj pa koronavirus? »Zračimo prostore, razkužila bodo«

V soboto bo koncert Andree Bocellija.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Slavni italijanski tenorist Andrea Bocelli se po štirih letih vrača pred slovensko občinstvo, in sicer 7. marca v ljubljansko dvorano Stožice. Na koncertnem spektaklu ga bodo seveda spremljali vrhunski glasbeniki. Na odru bodo Simfonični orkester SNG Maribor in Mariborski koncertni zbor, kot posebna gostja pa bo nastopila Sabina Cvilak.

A vendar se poraja vprašanje, ali se koncerta sploh udeležiti. V Sloveniji imamo že tri primere okužbe s koronavirusom in prav gotovo na tisoče kupcev kart zdaj razmišlja o tem. Večina kart za koncert je prodana, ostali so le še nekateri prosti sedeži na manj zanimivih lokacijah. 

»Z ozirom na trenutno stanje vas obveščamo, da budno spremljamo dogajanje okoli novega pojava koronavirusa v Sloveniji in sledimo navodilom ter priporočilom pristojnih institucij. Koncert Andree Bocellija bo izveden, kot je načrtovano. Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) glede organizacije množičnih dogodkov, objavljenih na spletni strani NIJZ v povezavi z izbruhom koronavirusa (sars-cov-2), da mora organizator prireditve zagotoviti ustrezne higienske razmere (zagotovljena oskrba s pitno vodo, sanitarije za obiskovalce, prezračevanje zaprtih prostorov, odstranjevanje odpadkov) bomo upoštevali navedena priporočila. Na vseh vhodih bodo razkužila za roke za obiskovalce, po zaključeni prireditvi pa bo JZ Šport Ljubljana izvedel prezračevanje in temeljito čiščenje dvorane z razkužili. Prav tako bomo dnevno spremljali obvestila na spletni strani NIJZ,« nam je v imenu organizatorjev koncerta odgovorila Tina Gurić.

Obiskovalci iz Italije

Na koncertu bo najbrž tudi veliko italijanskih obiskovalcev, zato zgolj omenimo, da se je tam z virusom okužilo več kot 3000 ljudi, 107 pa jih je umrlo.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije