POPLAVE

Tina Maze pogled usmerja v rojstni kraj: Kaj je zadelo Slovenijo??? (VIDEO)

Njen rojstni kraj Črna na Koroškem je utrpel gromozansko škodo.
Fotografija: Tina Maze FOTO: Igor Mali 
Odpri galerijo
Tina Maze FOTO: Igor Mali 

Naša najboljša smučarka vseh časov Tina Maze, je objavila posnetek poplavljene Črne na Koroškem in ob tem čustveno zapisala: »Kaj je zadelo Slovenijo???

Poplave v zadnjih nekaj dneh so pustile Črno na Koroškem v ruševinah, kot še nikoli prej. Osnovna infrastruktura (voda, elektrika, glavne ceste) je izbrisana, veliko hiš in podjetij poplavljenih. Slovenija je mocna in si znamo pomagat! Iskrena hvala vsem, domačinom, gasilcem, vojakom in drugim, ki so na mestu in skrbijo za ljudi.

Trenutno še ne moremo iti pomagat (ker so ceste še vedno zaprte), lahko pa začnemo zbirati sredstva za obnovo tistega, kar je bilo izgubljeno, ter podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo.«

Po umiritvi vremenskih razmer je danes na Koroškem v ospredju vzpostavljanje prometnih povezav do prizadetih območij in vodooskrbe, skrbijo pa novi zemeljski plazovi. Nadaljuje se odstranjevanje posledic ujme, ki je uničila ogromno premoženja in infrastrukture, mnoga podjetja ostajajo zaprta, neprevoznih je veliko cest.

Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah FOTO: Delo, Slovenske novice
Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah FOTO: Delo, Slovenske novice

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije