IZ KOME

Vsako noč izgubi spomin, vsak dan znova se zaljubi

Objavljeno 06. februar 2019 11.58 | Posodobljeno 06. februar 2019 11.58 | Piše: A. P.

Ko se je 24-letnica peljala s kolesom, jo je zbil avtomobil. Zbudila se je iz kome, a ni prepoznala nikogar od bližnjih.

Fant ji ves čas stoji ob strani.
Japonsko je očarala ljubezen med dekletom, ki vsako noč izgubi spomin, in njenim fantom, v katerega se vsak dan znova zaljubi. Marudžama je 24-letno dekle, ki je doživelo prometno nesrečo. Nesrečnica se je pred devetimi meseci vozila s kolesom, ko jo je podrl avtomobil in je končala v komi.

image
Fant ji ves čas stoji ob strani.

Potem ko se je prebudila iz nje, ni prepoznala niti svojih staršev niti svojega fanta Lija Huadža, s katerim sta bila skupaj že skoraj dve leti. Njene poškodbe so se s časom zacelile, spomin pa se ji ni izboljšal, vendar Li ni obupal. Stal ji je ob strani, v upanju, da se bo lepega dne spomnila na vse lepe čase, ki sta jih skupaj preživela.

image
Nedavno sta se celo zaročila.

Žal pa se je njeno stanje še poslabšalo. Vsako jutro je popolnoma pozabila prejšnji dan, ljudje iz njenega življenja so se ji morali na novo predstaviti. Bila je zmedena in prestrašena, nekajkrat je celo poskusila zbežati od doma. Li se ji je vsako jutro predstavil, nato ji je pokazal dokaze, da sta res par, in ji povedal, kaj se je zgodilo. Zdravniki so ji svetovali, naj si vsak večer zapiše v dnevnik, kaj se je zgodilo čez dan, da bo to lahko prebrala naslednje jutro. To je tudi storila in od takrat nima več napadov tesnobe, ko vidi starše ali fanta.

S pisanjem dnevnika je njeno življenje postalo lažje.

S pomočjo dnevnika je uvidela, kako ji je Li predan, da se vsak dan znova vanj zaljubi, zato se je opogumila in ga zaprosila za roko. Niti za trenutek ni okleval in je privolil. Čeprav sta v zadnjih devetih mesecih preživela veliko hudega, pravi, da jo ljubi še bolj kot kadar koli in ji bo večno stal ob strani. Prepričan je, da je njegova sorodna duša. »Zaradi izgube spomina se vanj zaljubim vedno znova,« je povedala Marudžama. »Ne glede na to, kolikokrat izgubim spomin, vedno končam pri njem.« 
Deli s prijatelji