SLASTNO

Recept: veganski segedin golaž

Ponudimo s krompirjem v kosih in žlico kokosovega jogurta.
Fotografija: Veganski segedin golaž. FOTO: Hana Splichal
Odpri galerijo
Veganski segedin golaž. FOTO: Hana Splichal

Potrebujemo:

Sojine koščke namočimo v približno 200 ml vroče močne jušne osnove, ki jo pripravimo iz vroče vode in žlice začimb za zelenjavno juho. Soja naj popije vso tekočino. Namakamo okoli 15 minut. Čebulo narežemo na kolobarje. Česen sesekljajmo. Čebulo prepražimo na olju samo toliko, da oveni, dodamo sojine koščke (brez tekočine) in pražimo pri srednji temperaturi. Mešamo, da se koščki vsaj malo zapečejo. Dodamo česen, ko zadiši, enakomerno zalijmo z rdečim vinom. Hitro mešamo, da se vsi koščki obarvajo. Dodamo kislo zelje, zalijemo z vodo, da je vse lepo pokrito (200–300 ml), dodamo mleto papriko, kumin, poper, čili, lovor in paradižnik ter kuhamo dobre pol ure. Sol verjetno ne bo potrebna, ker je običajno zelje dovolj slano. Po potrebi zalivamo z vročo vodo. Na koncu naj vsa tekočina povre. Ponudimo s krompirjem v kosih in kokosovim ali drugim veganskim jogurtom, ki ima nevtralen okus.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije