SUPERPOKAL

Verdinek je že naostril želo

Drevi v Slovenj Gradcu za 12. superpokal. Celje z osmimi novinci, Gorenje s petimi.
Fotografija: Matic Verdinek (levo) je bil v prejšni sezoni kralj strelcev v Sloveniji. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Matic Verdinek (levo) je bil v prejšni sezoni kralj strelcev v Sloveniji. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Enaindevetdeseti dan, odkar sta odigrala zadnjo tekmo v prejšnji sezoni, bosta Celje Pivovarna Laško in Gorenje dvignila zastor nad sezono 2019/20, ko se bosta nocoj (ob 20.15) v Slovenj Gradcu v 118. medsebojnem derbiju udarila za superpokalno lovoriko.

Štiri leta so minila, odkar sta se naša največja kluba pomerila na odprtju sezone, in prvič po letu 2012 se bo zgodilo, da se bosta za prvo lovoriko borila državni in pokalni prvak. Superpokal so prvič priredili leta 2007, Celjani so ga odtlej osvojili šestkrat, Velenjčani trikrat, po enkrat Cimos in Krka, leta 2013 ga ni bilo. Je sicer najmanj cenjena trofeja od treh, vendar ima neko težo. Krka je denimo lani v Marofu šokirala Celje in bila prva znanilka padca trenerja Branka Tamšeta. Njegov naslednik Tomaž Ocvirk bo želel sprati madež in ostati v igri za domačega trojčka, ta je zapisan med osnovnimi cilji v sezoni, ki za državne prvake prinaša obilico neznank. Kar osem je novih igralcev v Zlatorogu in nihče ne ve, kakšen je doseg te ekipe. V pripravljalnem obdobju je igrala po sistemu toplo-hladno, zdaj bo dočakala prvi tekmovalni test, in to proti tekmecu, ki je doživel manj sprememb (novih igralcev je pet) in se bolje zaveda svojih prednosti in slabosti.

Spomin na pokal še svež

Težko bi našli primernejše prizorišče savinjsko-šaleškega derbija in premiero 29. sezone. Slovenj Gradec je namreč eno najbolj tradicionalnih rokometnih mest v deželi, na velika vrata se vrača med prvoligaše in želi kmalu mešati štrene najboljšim. Celjani so v koroški metropoli pred dvema letoma premagali Maribor, letos je pred njimi veliko trši oreh. Gorenje je 11. maja v polfinalu pokala Slovenije v Novem mestu premagalo Celje z 29:27 in tedaj končalo pet let in pol trajajoči urok, zanj je bil močno zaslužen trener Zoran Jovičić, ki verjame, da ni šlo za muho enodnevnico, ampak napoved, da bodo ose še močneje pikale večne tekmece. Zelo ostro želo ima Matic Verdinek. »Menim, da smo na prvo tekmo dobro pripravljeni. Ne smemo se bati nasprotnika. Moramo mu dokazati, da se lahko enakovredno kosamo z njim. Rekel bi, da se bo tekma dobila v obrambi in hitrih nasprotnih napadih. Upam, da se bo izšlo tako, kot se je lani na pokalu Slovenije,« je razmišljal Verdinek, ki je na omenjeni tekmi dosegel devet golov, v Slovenj Gradcu pa bo prejel priznanje RZS za najboljšega igralca in strelca prejšnje sezone.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije