S Čeferinom tudi Olimpija in NZS

Danes in jutri bo zasedal izvršni odbor Uefe, na mizi je celoten tekmovalni urnik v letih 2020 in 2021.
Fotografija: Aleksander Čeferin bo danes popoldne nagovoril tudi novinarje. FOTO: Yves Herman/Reuters
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin bo danes popoldne nagovoril tudi novinarje. FOTO: Yves Herman/Reuters

 Malokatero zasedanje izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefe) žanje toliko pozornosti, kot jo bo današnje. Na mizi bosta namreč urnik prekinjene sezone 2019/20 in celoten koledar sezone 2020/21, pri čemer bodo pozorno prisluhnili novicam tudi številni klubi v Sloveniji in NZS.

Videokonferenca pod vodstvom predsednika Uefe Aleksandra Čeferina bo pritegnila celotno evropsko javnost. Izvršni odbor bo danes popoldne in jutri dopoldne razpravljal o usodi najmočnejših tekmovanj v Evropi.

Člani IO morajo potrditi datume preostalih povratnih tekem osmine finala lige prvakov – četrtfinale so si že zagotovili Atalanta (Josip Iličić), Leipzig (Kevin Kampl), Atletico (Jan Oblak) in PSG –, kot tudi celoten format tekmovanja. V zadnjih tednih je najpogosteje krožila v javnosti različica končnice s turnirskim sistemom, prizorišče naj bi bila Lizbona. Bomo videli.
Uefa bo določila datum začetka kvalifikacij za Uefina evropska pokala v sezoni 2020/21, čemur bodo prisluhnili tudi vodilni slovenski klubi Olimpija, Maribor, Celje, Mura, Aluminij in Nafta, ki kandidirajo za Evropo. Ni namreč vseeno, kdaj bodo morali igrati prvo tekmo kvalifikacij.

Na trnih tudi NZS

Na mizi bo prihodnost reprezentančnih tekmovanj. IO Uefe bo razpravljal in nato potrdil prizorišča evropskega prvenstva 2020 – to bo med 11. junijem in 11. julijem 2021 – in urnik tekem, poleg tega bo določil terminski načrt lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini C3 – v njej so še Grčija, Kosovo in Moldavija –, po naših informacijah naj bi tudi reprezentančni nogomet oživel še letos, in sicer septembra, oktobra in novembra.


Nogometna zveza Slovenije (NZS) je vpletena tudi v evropsko prvenstvo U-21, ki bo v Sloveniji in na Madžarskem, kot možen datum pa nekateri omenjajo pomlad 2021, torej bi turnir spravili pod streho še pred začetkom članskega eura 2020.
Čeferin bo z ekipo sodelavcev v resnici potrdil celoten urnik tekmovanj za letošnje in prihodnje leto, zato pričakujejo novice iz Nyona vsi pod Uefinim dežnikom. Evropska tekmovanja še nikdar niso bila tako tesno prepletena z državnimi, kot bodo prav v letih 2020 in 2021.

In še: IO Uefe bo dan pozneje določil tudi režim žreba evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije