Olimpija in Aluminij brez milosti nad orle in knape

Danes in jutri se nadaljuje državno prvenstvo nogometnih prvoligašev. Oslabljena Mura po zmagi v Domžalah pričakuje Maribor.
Fotografija:
Odpri galerijo

Po uvodnem krogu spomladanskega dela državnega prvenstva nogometnih prvoligašev so lahko najbolj zadovoljni v Olimpiji, Celju, Muri, Triglavu in Bravu. V obrambni vrsti vidno oslabljena Olimpija je v Ljudskem vrtu zadržala Maribor na štirih točkah zaostanka, tretjeuvrščeni Aluminij pa je zdaj v primerjavi z vodilnimi zmaji na minus pet. Tekme 22. kroga bodo že danes in jutri.

Preostali štirje našteti klubi so dosegli pomembne zmage nad neposrednimi tekmeci na lestvici, Muri je v Domžalah resnično uspel veliki met ob igri z igralcem manj od 35. minute, ko si je novinec v črno-belem dresu Staniša Mandić prislužil rdeči karton zaradi udarca s komolcem v obraz Zenija Husmanija. Mura bo nadgradnjo pomembnega uspeha ob Kamniški Bistrici poskušala opraviti že jutri v domači Fazaneriji proti Mariboru.
 

V zmajevem gnezdu ni idile


Že danes bomo na prvoligaški sceni spremljali dva obračuna, nogometaši Olimpije so v Stožicah favoriti proti kranjskemu Triglavu, Aluminij prav tako proti velenjskemu Rudarju v domači šumi. Trener vodilnih zeleno-belih Safet Hadžić ima sladke skrbi glede sestave ekipe, vračata se kaznovana štoperja Miral Samardžić in Macky Bagnack, napad je prejšnji teden okrepil reprezentant Roman Bezjak. To bi delovalo naravnost idilično, če v zmajevem gnezdu ne bi bilo stalnega nemira zaradi morebitnega odhoda predsednika Milana Mandarića, denarnih težav, dvomljivega delovanja klubskih svetovalcev in menedžerjev ter zagat pri pridobivanju tekmovalne licence za prihodnjo sezono.

MM je lahko nadvse zadovoljen s kadrom. »Najbolj zadovoljen pa bom, če bomo osvojili prvenstvo. To bi bila zares pika na i tej sezoni. Seveda je bil to tudi moj cilj; ker je to zadnje leto mojega delovanja, si želim svojo misijo zaključiti z uspehom,« namerava Mandarić očitno izpeljati do konca še svojo peto sezono z Olimpijo.
 

Šumarji na popravnem izpitu


Aluminij bo po porazu v Celju z vsemu orožji napadel Rudar, v ekipo trenerja Slobodana Gruborja se po odsotnosti zaradi kazni vračata stebra obrambne linje Nemanja Jakšić in Ivan Kontek, šef bo aktiviral tudi golgeterja Luko Štora, ki je prišel na posojo iz dresdenskega Dynama. »Komaj čakam, da se bo dvoboj z Rudarjem začel, da popravimo bled vtis, ki smo ga pustili na uvodni tekmi proti Celju. Zagotovo nas čaka nov naporen dvoboj, ampak verjamem, da bodo tri točke ostale v Kidričevem,« optimistično napoveduje Jakšić.

Pari 22. kroga: Olimpija – Triglav (danes ob 16. uri; glavni sodnik Slavko Vinčić), Aluminij – Rudar (danes ob 18. uri; Nejc Kajtazović), Tabor – Sežana (jutri ob 14.30; Aleksandar Matković), Mura – Maribor (jutri ob 17. uri; Dejan Balažič), Celje – Bravo (jutri ob 18. uri; Matej Jug). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije