Predstavitvena informacija

Čudežna molekula, ki jo priporočajo vsi strokovnjaki

Različni procesi v našem telesu nemoteno potekajo le, če zase tudi ustrezno skrbimo. Čim pa temu ne posvečamo dovolj pozornosti, so posledice vidne tudi na našem zdravju. Med tako imenovanimi tihimi ubijalci je poleg holesterola tudi oksidativni stres.
Fotografija: Japonski dresnik vsebuje prečiščeni resveratrol. FOTO: Getty Images/istockphoto 
Odpri galerijo
Japonski dresnik vsebuje prečiščeni resveratrol. FOTO: Getty Images/istockphoto 

Kadar v telesu prevladajo oksidativni procesi, ga doleti oksidativni stres. Med prvimi prizadene kožo, ker kot po tekočem traku povzroča škodo celicam, pa je lahko tudi vzrok številnim, celo hujšim boleznim.

Oksidativni stres
Pojav oksidativnega stresa je povezan s prostimi radikali. Ti nastanejo zaradi nezdravega načina življenja, izpostavljenosti onesnaženemu ozračju in škodljivim snovem, pretirane športne aktivnosti, stresa, kar poškoduje in degenerira celice. Ko so destabilizirane, se želijo vezati na zdrave, in tako je ustvarjen začaran krog, v katerem škodujejo druga drugi in začnejo propadati. Naša koža se nato začne pospešeno starati, imunski sistem peša, prav tako fizične sposobnosti, oslabljen je živčni sistem. V skrajnem primeru lahko zbolimo za rakom ali srčno-žilnimi boleznimi.

Francoski paradoks
Da se zaščitimo pred oksidativnim stresom, moramo zaužiti veliko antioksidantov. Raziskave pa so strokovnjake pripeljale do zanimivega odkritja. Ugotovili so, da Francozi kljub svojim gurmanskim navadam, ki vsebujejo uživanje kalorične in mastne hrane, z oksidativnim stresom nimajo težav. Eden izmed njegovih povzročiteljev je tudi alkohol, oni pa ob obrokih redno uživajo vino. Odkritje so poimenovali francoski paradoks. V vinu je namreč molekula resveratrola, ki ščiti naše celice.

Grozdne jagode so zaradi visoke vsebnosti resveratrola močan antioksidant. FOTO: Getty Images/istockphoto 
Grozdne jagode so zaradi visoke vsebnosti resveratrola močan antioksidant. FOTO: Getty Images/istockphoto 

Resveratrol – molekula prihodnosti
Največ resveratrola poleg grozdnih jagod vsebujejo še druga živila z rdečo lupino ter japonski dresnik. V njem je resveratrol v najčistejši obliki. Zato je japonski dresnik v kombinaciji s fitokompleksom glavna sestavina prehranskega dopolnila Resveratrol Forte.

Prehransko dopolnilo Resveratrol Forte FOTO: Sanofarm
Prehransko dopolnilo Resveratrol Forte FOTO: Sanofarm

Rastline resveratrol tvorijo, da jih ščiti pred napadom mikroorganizmov, zlasti plesni, in pred staranjem. Poleg rastlinskih pa ščiti tudi naše celice. Zato ni čudno, da njegovo redno jemanje priporočajo tako zdravniki kot farmacevti in kemiki. Po uporabi že prehiteva bolj znan koencim Q10, jemali pa naj bi ga tako pogosto kot vitamin C. Na naše celice ima mnogotere učinke, uporabniki pa že kmalu po začetku jemanja poročajo o odličnem počutju. Poskrbite tudi vi zase še danes, Resveratrol Forte je na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije