LAŽNA IDENTITETA

Znano, kdo je Dejan Kovač, ki so ga ubili v Braziliji

Pri sebi je imel ponarejene osebne dokumente, kjer je pisalo, da gre za slovenskega državljana. A to ne drži.
Fotografija: S posnetka nadzornih kamer. FOTO: Zaslonski Posnetek, Youtube, G1
Odpri galerijo
S posnetka nadzornih kamer. FOTO: Zaslonski Posnetek, Youtube, G1

Pisali smo, da so brazilski mediji poročali o umoru 43-letnega Slovenca v Braziliji. Slovensko zunanje ministrstvo ni moglo potrditi, da gre res za slovenskega državljana, saj osebe s podatki, ki jih je navedla brazilska policija, ni v evidenci državljanov Republike Slovenije. Zdaj je jasno, da je imel pokojni pri sebi ponarejene osebne dokumente.

43-letnik se je v Braziliji s ponarejenimi osebnimi dokumenti izdajal za slovenskega državljana z imenom Dejan Kovač.

Srbski Informer je potrdili pravo identiteto umrlega, gre za 43-letnega državljana Srbije Darka Geislerja Nedeljkovića iz Pančeva, ki je bil član kriminalnih združb, škaljarskega in barskega klana.

Geisler je bil sicer pred desetimi leti osumljen umora Andrije Mrdaka, najboljšega prijatelja vodje barskega klana Armina Muše Osmanagića v Črni gori, še piše Informer. Preiskovalci sumijo, da se je Geisler Nedeljković po umoru Mrdaka umaknil v Bosno in Hercegovino, ker pa naj bi bil huje ranjen, se je predvidevalo, da morda ni preživel.

Geislerja so ubili v petek zvečer pred očmi njegovega štiriletnega otroka in žene na vhodu družinske hiše. Več podrobnosti v članku: Pred očmi otroka ustrelili 43-letnika: umrl naj bi Dejan Kovač (VIDEO)

Razvpiti kavaški klan, ki mu sodijo tudi v Sloveniji, je bil sprva del škaljarskega klana. Kot smo pisali, vojna med njima traja od leta 2014 in je zahtevala že mnogo življenj. Klana sta pred desetletjem tvorila enotno združbo za tihotapljenje in preprodajo kokaina v Evropo, nato pa se je začel spopad med njima. 

Odgovornosti za njegov umor v Braziliji ni prevzel še nihče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije