PREDLOG SPORAZUMA

Znano, s čim Janša snubi tekmece

Med drugim predlagajo, da bi skupaj sooblikovali naloge in cilje za večjo blaginjo Slovenije.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Francisco Seco, Pool via Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Francisco Seco, Pool via Reuters

Tik pred sestankom predsednic in predsednikov parlamentarnih strank pri predsedniku države Borutu Pahorju so iz urada premierja Janeza Janše predsednikom parlamentarnih strank in poslancema narodnosti poslali predlog sporazuma o sodelovanju v obdobju 2021–2022.

V Janševem uradu so zapisali, da bi politične stranke in predstavnika narodnosti v državnem zboru omenjeni sporazum sklenili, zavedajoč se, da je:
  • Slovenija pred eno najzahtevnejših nalog – oblikovanjem izhodne strategije iz časa epidemije, za kar ima na razpolago znatna sredstva EU;
  • pred nami pomembno obdobje predsedovanja Svetu EU v času poteka konference o prihodnosti Evrope;
  • nujno treba izpeljati nekatere sistemske reforme, ki so potrebne za ohranjanje in krepitev konkurenčnosti kot pogoja za večjo blaginjo Slovenije in so v skupnem interesu vseh državljank in državljanov ter vseh parlamentarnih strank v Sloveniji.

Politične stranke in predstavnika narodnosti bi s podpisom sporazuma izrazili voljo in namero, da navedene naloge in cilje sooblikujejo skupaj ne glede na to, ali so posamezne politične stranke v koaliciji ali opoziciji. Politične stranke in predstavnika narodnosti bi s tem namenom sprejeli tudi pravila o vplivu in odgovornosti, so še zapisali v premierjevem kabinetu.

Celotno besedilo predloga lahko preberete tukaj:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije