Sport klub nič več dostopen za številne Slovence

Telekom Slovenija zahteval popust, a ostal brez.
Fotografija: Niso dosegli dogovora. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Niso dosegli dogovora. FOTO: Igor Zaplatil

Družba United Media Network s Telekomom Slovenije ni dosegla dogovora o podaljšanju licenčnega dogovora, ki se je iztekel konec marca. Telekom tako ne bo več ponujal programov United Media, med drugim tudi televizijskega programa Sport Klub.

United Media, ki izdaja televizijske programe Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov in ribolov ter iDJ, je imel veljavno pogodbo s Telekomom Slovenije do 31. marca. Ko se je licenčni dogovor iztekel, so predlagali začasno podaljšanje licence pod nespremenjenimi pogoji do 30. junija, v pričakovanju, da se bo do takrat razjasnila situacija glede izvajanja športnih dogodkov, so danes sporočili iz družbe.

Telekom je na drugi strani zaradi trenutne prekinitve izvajanja športnih dogodkov zaradi covida-19 od United Media zahteval velike popuste na obstoječe cene. Slednji se s tem ni strinjal, saj, kot navajajo v United Medie, strošek pravic prenašanja športnih dogodkov za zdaj ostaja bolj ali manj nespremenjen.

Pogajanja med stranema so v začetku maja dokončno propadla, zato se je Telekom Slovenije odločil iz svoje sheme umakniti televizijske programe United Media. Kanali bodo še naprej na voljo pri ostalih operaterjih, so dodali v podjetju United Media Network.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije