LUKA IN STAŠA

Ponosni na svoja kikboksarja

Luka Krel je evropski prvak v kikboksu, Staša Lipnik zasedla tretje mesto.
Fotografija: Sprejem najboljših
Odpri galerijo
Sprejem najboljših

Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević je s sodelavci pripravila sprejem za evropskega prvaka v kikboksu Luko Krela, tretjeuvrščeno Stašo Lipnik in predsednika Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje Petra Landekerja, ki je hkrati tudi trener slovenske reprezentance. Kikboksarja sta konec novembra na evropskem prvenstvu v Turčiji dosegla odličen rezultat. 22-letni Krel je v lahkem kontaktu postal evropski prvak, 29-letna Lipnikova, ki se sprejema zaradi bolezni žal ni mogla udeležiti, pa je prav tako v lahkem kontaktu zasedla tretje mesto.

Prispevek k prepoznavnosti

Podžupanja je vsem zbranim čestitala za izjemne športne dosežke in se zahvalila za prispevek k prepoznavnosti Velenja v svetu športa. »Velenje je mesto športa in na naše športnike smo izjemno ponosni,« je na sprejemu poudaril predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in spomnil, da je ravno izjemna podpora lokalne skupnosti, ki so je deležni, dober obet za vzgojo mladih generacij športnikov.

Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević čestita Luki Krelu. FOTOGRAFIJI: MO Velenje
Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević čestita Luki Krelu. FOTOGRAFIJI: MO Velenje

Omenjena velenjska kikboksarja, člana Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje, sta konec novembra blestela na evropskem prvenstvu združenja WAKO v Antalyi v Turčiji, kjer je moči med seboj merilo kar 864 tekmovalk in tekmovalcev iz 39 držav.

Pod vodstvom predsednika krovne zveze Vladimirja Sitarja, selektorja Bojana Korošca ter trenerjev Sanela Ljutića, Srečka Rozmana, Andreja Sandeta, Uroša Bernarda in Landekerja so slovenski borci skupaj osvojili kar 17 kolajn, od tega šest zlatih, pet srebrnih in šest bronastih. Kikboks disciplina je na prelomni točki, saj obstaja veliko priložnosti, da ga pristojni prvič uvrstijo v spored olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije