Minister sprejel Breznikov odstop: Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot vodstvo

Breznik ni več državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve.
Fotografija: Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen, Delo

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci sporočil, da je sprejel odstop državnega sekretarja Franca Breznika. »Sprejel sem ga potem, ko sem dobil zagotovilo vršilca dolžnosti direktorja, da ni šlo za nikakršne zasede,« je dejal in še enkrat poudaril, da zaupa in verjame v delo policije.

»Vsak človek greši, vsaka napaka je mogoča. Ne samo, da je dopustna, ampak je velikokrat v življenju verjetna, seveda pa moramo za napake odgovarjati,« je še dodal Hojs, potem ko je tudi rekel, da so nekateri javni funkcionarji, ki so storili podobne prekrške, še vedno na položajih. Minister je izrazil začudenje, da so policisti to zgodbo prej povedali novinarjem kot njemu osebno. »Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot svoje vodstvo.«

Novega državnega sekretarja minister Hojs še nima.

Avto je pustil ob izvozu z obvoznice

Po poročanju 24ur je policija Breznika 2. aprila popoldne na ljubljanski obvoznici ustavila zaradi prehitre vožnje. Vozil je službeni avto. Policisti so izvedli preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na obvoznici je vozil 120 km na uro. Avto je pustil ob izvozu obvoznice, vožnje pa ni nadaljeval. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije