SOOČENJE

Erjavec Cerarju: Ne bi te več imel za premierja

Cerar noče več Erjavca za ministra za zunanje zadeve, on pa mu vrača. 
Fotografija: Karl Erjavec in Miro Cerar. FOTO: Roman ŠŠipić, Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec in Miro Cerar. FOTO: Roman ŠŠipić, Delo

LJUBLJANA – Volilna tekma se tik pred nedeljo stopnjuje. Predsedniki strank se na različne načine trudijo prepričati še neodločene volivce. Čeprav je bilo veliko besed o tem, kdo bi šel s kom in kdo bi s kom sestavil koalicijo, pa se očitno zapleta tudi v levem bloku, kjer se je do zdaj zdelo, da s sestavo vlade ne bo težav.

V včerajšnjem soočenju na Planet TV je namreč Miro Cerar dejal, da Karla Erjavca ne bi več vzel za ministra za zunanje zadeve. »Predsednik vlade v odstopu pravi, da me ne bi več imel za ministra za zunanje zadeve, jaz pa mu sporočam, da ga ne bi več imel za predsednika vlade,« mu je vrnil Erjavec.

Erjavec se je sicer moral znova braniti Toninovih očitkov, da je v primeru arbitraže delal za Hrvate in da je šlo za sabotažo. »Kako bi si vi razlagali dejstvo, da je ekipa okoli Erjavca vedela, da nam Hrvati prisluškujejo in da je komunikacija med arbitri in šefico projektne skupine prepovedana?« Dodal je še, če imaš te informacije in to vseeno počneš, je po zdravi kmečki pameti nekaj hudo narobe.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije