E-ZDRAVJE

Čakate na izvid testiranja? Do njega lahko pridete le s klikom

Svoj izvid lahko preverite prek portala e-zdravje.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic

Če ste se testirali na koronavirus, lahko svoj izvid preverite enostavno, z le nekaj klik, namesto da čakate, da vas o rezultatu obvestijo iz laboratorija. To lahko storite prek portala e-zdravje, potrebujete le digitalni certifikat te uporabniško ime ter geslo. S tem lahko pomembno razbremenite zdravstveno osebje.

Za vstop je potrebno kvalificirano digitalno potrdilo. FOTO: Zajem Zaslona
Za vstop je potrebno kvalificirano digitalno potrdilo. FOTO: Zajem Zaslona
»Pacienti lahko do izvidov COVID testiranj (in vseh ostalih izvidov v Centralnem registru podatkov o pacientih) dostopajo preko portala zvem.ezdrav.si. Za dostop potrebujejo katerokoli veljavno digitalno potrdilo v Republiki Sloveniji in ZZZS številko. Po postopku registracije vsak prebivalec Republike Slovenije lahko pridobi dostop do svojih dokumentov, starši pa tudi do dokumentov svojih otrok do dopolnjenega 15. leta starosti,« so zapisali na Ministrstvu za zdravje.

Rezultate brisov sicer iz laboratorijev javljajo vstopnim točkam (zdravstvenim domovom), kjer so posamezniku vzorec odvzeli. Tam pokličejo vse, katerih test je bil pozitiven. Za podrobnejše informacije naj bi jih pozneje poklical epidemiolog, vendar pa ti zaradi preobremenjenosti tega dela ne morejo več opravljati v celoti. Posameznike, katerih test je bil negativen pa obvestijo s SMS sporočilom.

Obveščanje bi torej lahko precej poenostavili, da bi rezultat svojega testa vsak preveril sam prek spleta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije