PRIKRIVANJE

Visoki občinski funkcionar pijan poškodoval osebni vozili in ograjo družinske hiše

Zaradi prometne nesreče so vložili obtožnico proti predsedniku županije in trem policistom.
Fotografija: V krvi imel 1,44 promila alkohola. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
V krvi imel 1,44 promila alkohola. FOTO: Leon Vidic/delo

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) je vložil obtožnico proti predsedniku vukovarsko-sremske županije Damirju Dekaniću, ki je lani pijan povzročil prometno nesrečo. Poleg njega so ovadili še pet oseb, med njimi tri policiste. Sumijo jih, da so sodelovali v prikrivanju resničnega poteka nesreče.

V krvi imel 1,44 promila alkohola

Nesreča, ki jo je s službenim avtomobilom županije povzročil Dekanić, sicer član hrvaške vladajoče stranke HDZ, se je zgodila sredi aprila lani v kraju Cerna blizu meje z Bosno in Hercegovino.

Dekanić, ki so mu po nesreči v krvi izmerili 1,44 promila alkohola, je zagotavljal, da avtomobila ni vozil on, ampak njegov sorodnik, nekatere od prič pa so trdile nasprotno. Iz Uskoka so danes sporočili, da so proti Dekaniću in še petim osebam vložili obtožnico zaradi suma kaznivih dejanj trgovanja z vplivom, zlorabe položaja in oblasti ter pomoči pri zlorabi položaja in oblasti. Poleg Dekanića so obtožili še lastnico vozila, v katerega se je zaletel pijani predsednik županije, ter njegovega sorodnika, ki je lagal, da je avto vozil on. Prestali trije obtoženi so policisti, za katere Uskok sumi, da so sodelovali v prikrivanju resničnega poteka nesreče.

Pijan poškodoval osebni vozili in ograjo družinske hiše

Dekanić je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prehitre vožnje povzročil prometno nesrečo, v kateri je poškodoval osebni vozili in ograjo družinske hiše. Da bi se izognil odgovornosti za nesrečo, se je z lastnico poškodovanega vozila in bratrancem, ki ga je poklical na kraj nesreče, dogovoril, da bo v primeru prihoda policistov trdil, da se je nesreča zgodila zaradi izogibanja trčenju v žival na cesti, medtem ko je bil sam takrat na sovoznikovem sedežu. Ko so na kraj nesreče prišli policisti, pa so po navedbah Uskoka ugodili prošnji Dekanića, da prikrijejo prave okoliščine nesreče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije