ZAGORJE

Marijo umoril iz maščevanja?

Policisti so mu odredili pripor. 
Fotografija: Marija Hace. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Marija Hace. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Preiskovalni sodnik je po petkovem zaslišanju 50-letnega Janeza Šeska, osumljenega sredinega umora v Zagorju ob Savi, odredil pripor, so danes sporočili iz PU Ljubljana. Kriminalisti so v preiskavi namreč ugotovili utemeljen sum storitve umora, ki naj bi ga bil osumljenec storil iz maščevanja. Kot smo že poročali, je v sredo pred stanovanjskim blokom v Zagorju ob Savi 50-letni Šesek nekaj pred 21. uro napadel 53-letno Marijo Hace in jo tako poškodoval, da je na kraju samem umrla. Policija mu je kmalu odvzela prostost in ga pridržala. 
 

Z ostrim predmetom

Ogled kraja dejanja so opravili ljubljanski kriminalisti. Vodil ga je dežurni preiskovalni sodnik, udeležila pa se ga je tudi dežurna okrožna državna tožilka. Truplo pokojnice so odpeljali na inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo opravili sodno obdukcijo. Vodja ljubljanskih kriminalistov Damjan Petrič je v izjavi za medije v četrtek dodatno pojasnil, da je storilec dejanje zagrešil z ostrim predmetom in žrtvi povzročil nekaj več kot 10 vbodnih ran. Kriminalisti upajo, da je ta predmet eden tistih, ki so jih zasegli na kraju kaznivega dejanja.

Storilec zoper žrtev po Petričevih besedah ni imel nobenega izrečenega ukrepa. Je pa bila žrtev mati zunajzakonske partnerice moškega (zanj je veljal ukrep prepovedi približevanja). Prav v dneh pred tragičnim dogodkom so ga izpustili iz pridržanja zaradi suma nasilja v družini zoper hčer pokojnice, je povedal vodja kriminalistov. Nasilno dejanje zoper hčer je zagrešil teden pred tem, nakar so ga policisti pridržali in o postopku obvestili tožilstvo. Na podlagi njihovih obveznih navodil so ga izpustili na prostost, so v četrtek pojasnili na policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije