SLOVENIJA JE IZBRALA

Odločeno je: Zala in Gašper predala štafeto objokani pevki

Tričlanska žirija je odločila, kdo se bo potegoval za evrovizijsko vstopnico.
Fotografija: FOTO: Rtvslo.si
Odpri galerijo
FOTO: Rtvslo.si

Na Evroviziji 2020 v Rotterdamu nas bo zastopala Ana Soklič s pesmijo Voda. Tako so odločili gledalci, ki so jo s telefonskim glasovanjem izbrali za zmagovalko. 


Darja Švajger
, Nuša Derenda in Maja Keuc so izbrale dva superfinalista. To sta postala Ana Soklič s skladbo Voda in Lina Kuduzović s pesmijo Man like u.

Sokličeva je ostala odprtih ust, ko je zaslišala svoje ime.
FOTO: Rtvslo.si
FOTO: Rtvslo.si

Zmagovalec letošnje Eme bo v Rotterdamu nastopil v prvem polfinalnem večeru, ki bo 12. maja, finalni večer pa bo na sporedu 16. maja.
Preberite tudi: RTV prekinil prenos, Slakonja končal okrvavljen
Na letošnji Emi, skozi katero ob pomoči Maje Pinterič krmari Klemen Slakonja, se je zvrstilo 12 izvajalcev. Deseterico, ki jo je izbrala strokovna komisija, so sestavljali Simon Vadnjal s pesmijo Nisi sam, Gaja Prestor z Verjame vase, Ana Soklič s pesmijo Voda, skupina Inmate s pesmijo The Salt, Manca Berlec s pesmijo Večnost, Tinkara Kovač ForeverBožidar Wolfand Wolf s pesmijo Maybe SomedayKlara Jazbec Stop the World, skupina IMSET s Femme fatale in Lina Kuduzović s pesmijo Man like u

FOTO: Rtvslo.si
FOTO: Rtvslo.si

Za vstopnico v finale sta se potegovala tudi novinca, ki sta zmagala na predizboru Ema Freš, to sta Saška s Še kar lovim tvoj nasmeh in skupina Parvani Violet s pesmijo Cupid
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije