Predstavitvena informacija

Napake, ki si jih ne smete privoščiti pri božični pogostitvi

Pogosto se sprašujemo, zakaj je pomembno, da določeni hrani poiščemo pravo vinsko spremljavo. Odgovor je enostaven.
Fotografija: FOTO: Pexels
Odpri galerijo
FOTO: Pexels

S pravo izbiro bosta lahko tako hrana kot vino razvila svoje najboljše lastnosti. Ljudje nismo rojeni z znanjem o vinu, veščino najboljših kombinacij se je treba učiti in trenirati. Nekoč je bila pomembna barva vina: belo se je serviralo ob ribi ali belem mesu, rdeče pa ob rdečem mesu. Sčasoma smo dojeli, da barva nima nič opraviti z iskanjem najboljšega para. Tudi vino se je v zadnjih 50 letih zelo spremenilo; bela so postala bolj sveža in sadna, rdeča bolj mehka, okrogla in z veliko manj tanini. Velike spremembe so seveda opazne tudi pri hrani. S prodorom azijske, indijske, mehiške, japonske kuhinje so se okusi premešali in prejšnje vinske kombinacije so padle v vodo. Pri iskanju idealnega partnerstva pri hrani in vinu je najbolj pomembno, da vedno razmišljamo o treh dejavnikih: teži hrane in vina, moči aromatike in o petih primarnih okusih. Odkrijte Lidlov vinski katalog in izberite popolno vino za svoj naslednji obrok.

ŽELIM IZVEDETI VEČ


Naročnik oglasne vsebine je Lidl Slovenija

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij