To pa ni več naključje: ne boste verjeli, v kaj so preimenovali Šarca

Najprej so namesto Šarčeve fotografije objavili Plenkovićevo, sedaj pa ...
Fotografija: Marjan Šarec, predsednik vlade v odstopu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Marjan Šarec, predsednik vlade v odstopu. FOTO: Uroš Hočevar

Pestro politično dogajanje v Sloveniji po odstopu premierja Marjana Šarca in 'kupčkanje' strank, ki skušajo oblikovati novo koalicijo, je tako zanimivo, da o tem pišejo tudi svetovne agencije. Pri Reutersu so se včeraj razpisali o tem, da je največja parlamentarna stranka SDS povabila vse stranke na pogovore, da bi videli, ali obstaja volja za oblikovanje nove koalicije.
 
Preberite tudi:
Pahor bo meril voljo strank, da bi šle na nove volitve

Članek v Reutersu. FOTO: Zaslonski posnetek
Članek v Reutersu. FOTO: Zaslonski posnetek
Stranka SDS je teden po Šarčevem odstopu sporočila, da bo pogovore začela v petek in da je nekaj strank nakazalo pripravljenost oblikovanja vlade pod vodstvom SDS, čeprav Janezu Janši koalicije ni uspelo oblikovati, kljub temu da je njegova stranka na volitvah leta 2018 osvojila največ glasov, poroča Reuters. Dodaja še, da so se SDS, ki ima v DZ 26 od 90 sedežev, pripravljeni pridružiti SMC z 10 poslanci, NSi s sedmimi poslanci in Desus s petimi. Omenjajo tudi povabilo SAB, ki so ga poslali vsem, razen SDS, k oblikovanju vlade, katere naloga bi bila sprememba volilnega sistema. Nato pa so si privoščili spodrsljaj. Šarca (ki so ga v članku pred tem nekajkrat pravilno imenovali), so preimenovali v Seraca (oz. Šeraca če upoštevamo šumnike): »Šeraceva koalicija je imela s petimi levosredinskimi strankami 43 sedežev v parlamentu.«
 
Preberite tudi:
Janša odgovarja Bratuškovi: Z zanimanjem bomo opazovali še en eksperiment
Po odstopu Šarca nepričakovana novica iz njegovega urada

Podobem spodrsljaj si je Reuters privoščil že pred tednom dni. Ob novici, da je Šarec odstopil, so namreč objavili fotografijo hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. Napako so hitro popravili. Urednik Reutersa je pri Plenkoviću izbral fotografijo, na kateri se hrvaški premier nasmiha, ob novi fotografiji, na kateri je Šarec, pa se drži resneje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije