SEBASTIEN ABRAMOV

Smrt nesrečne Sare: »Življenje ji je vzel na zahrbten način in iz koristoljubnosti«

Kazensko so ga ovadili, saj sumijo, da je zagrešil umor.
Fotografija: Sebastien Abramov ali Sebastian Colarič, kot je bil znan, preden se je preimenoval. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Sebastien Abramov ali Sebastian Colarič, kot je bil znan, preden se je preimenoval. FOTO: Osebni arhiv

CELJE, LJUBLJANA – Kar štiri leta je trajala preiskava smrti 24-letnice iz okolice Celja, zdaj pa je zoper storilca podana kazenska ovadba (to smo napovedali v članku Po odžagani roki prva obsodba), zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora po 116. členu KZ 1.

Smrt Sare Veber je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letnik doma z območja Ljubljane, in sicer Sebastien Abramov (znan tudi pod imenom Sebastian Colarič). Ta je sicer zatrjeval, da jo je ustrelil po nesreči. Policija je sprva menila, da je do smrti pripeljala malomarnost, po letih preiskave in po novem dogodku, v katerega je bil vpleten (primer odžagana roka), pa so ugotovili, da je 24-letnici »vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti«.


Policija pojasnjuje, da je po storitvi dejanja močno manipuliral z nekaterimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih so v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze, s pomočjo že prej zbranih dokazil pa so lahko zaključili preiskavo. »Med celotno preiskavo smo na podlagi zbranih obvestil izvedli več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim smo pridobili več odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Sodelovali smo s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili smo tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov. V sami preiskavi smo opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja,« poroča PU Celje.

O vseh ugotovitvah so sproti obveščali okrožno državno tožilstvo, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek, vendar po oceni tožilstva do pred kratkim ni bilo dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe za naklepno kaznivo dejanje. Prav v zadnjem obdobju zbrana dokazila potrjujejo, da je takrat 25-letnik nesrečni Sari vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti, zaradi česar so ga tudi kazensko ovadili.
 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije