ZA ZLATO

FOTO: Noro, zgodovinsko, zlato!

Objavljeno 17. september 2017 22.01 | Posodobljeno 18. september 2017 01.07 | Piše: Ma. M.

Kakšen dan v Carigradu! Pred 7000 slovenskimi navijači so slovenski košarkarji v finalu 40. evropskega prvenstva ugnali Srbijo in spisali največjo športno pravljico v samostojni Sloveniji.

CARIGRAD – Spisana je največja športna zgodba v samostojni Sloveniji, saj je košarkarska reprezentanca pod vodstvom Srba Igorja Kokoškova zabeležila deveto zmago na deveti tekmi na prvenstvu Evrope. Na tekmi vseh tekem v dvorani Sinana Erdema je ugnala Srbijo. Zlato odličje okoli vratu košarkarjev bo za vselej vpisano v zgodovino slovenskega športa in države. Kapetan Goran Dragić je zabil kar 35 točk, medtem ko je Luka Dončić tekmo s poškodovanim gležnjem predčasno končal finale. 

Slovenija  Srbija 93 : 85 (20 : 22, 56 : 47, 71 : 67)

Slovenska reprezentanca je imela na tribunah številno podporo. Spodbujalo jih je kakšnih 7000 navijačev, kljub neprijetnostim z vstopnicami image, o čemer smo poročali. Srbom so denimo v Košarkarski zvezi Srbije vstopnice delili zastonj image

Finale je v živo gledala tudi slovenska politična in gospodarska elita. Na čelu je bil predsednik vlade Miro Cerar image, ki sta ga spremljala zunanji in gospodarski minister, Karl Erjavec in Zdravko Počivalšek, ob številni gospodarski odpravi je bil na tekmi tudi župan Ljubljane Zoran Janković s svojo delegacijo. Predsednik države Borut Pahor je navijal skupaj z drugimi Slovenci na Kongresnem trgu. 

Bron so si v popoldanski tekmi z zmago nad Rusijo zagotovili Španci image
 

Sprejem v središču Ljubljane, tja zastonj z vlakom

Turizem Ljubljana pripravlja sprejem na Kongresnem trgu v ponedeljek ob 20. uri.  Dogajanje se bo tam začelo ob 18. uri, košarkarji pa bodo prispeli dve uri pozneje.

Slovenske železnice (SŽ) vas na sprejem peljejo brezplačno! Navijači, ki boste v ponedeljek od 12. ure naprej prišli po vozovnico na katero koli prodajno mesto SŽ, s seboj pa boste imeli navijaški rekvizit ali dres v barvah slovenske košarkarske reprezentance, boste dobili brezplačne povratne vozovnice za v Ljubljano! Omenjena ponudba ne velja za vlake ICS. 




 

Deli s prijatelji